Nieuws (actueel)

4 Jubilarissen van 40 Jaar bij Gilde Sint Sebastiaan, Hoogeloon

Tijdens de viering van Sacramentsdag op Donderdag 20 Juni werden 4 van onze gildebroeders gehuldigd vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Zij kregen door hoofdman Henri Jansen de bijbehorende Sebastiaansspeld opgespeld. Het kringbestuur dat werd vertegenwoordigd door Bert v.d. Staak en Jan van Rooij spelden de 4 jubilarissen vervolgens de kringonderscheiding op.

De 4 jubilarissen bij gilde Sebastiaan, Hoogeloon. Van links naar rechts: Kees Buylickx, Martien van Beers, Leo Verhoeven en Jan Buylinckx.

Harrie Bullens opnieuw Koning van gilde Sint Sebastiaan

Op kermismaandag vond traditiegetrouw weer het koningsschieten plaats in Hoogeloon. Dit jaar was het weer de beurt aan gilde Sint Sebastiaan. Na. de H. Mis werd eerst het ontbijt genuttigd in het gemeenschapshuis Den Anloop. Rond 11:15 uur trok het hele gezelschap van 2 muziekkorpsen en 2 gilden naar het gildeterrein "Onder d'n Boom" van gilde Sint Sebastiaan. Wethouder Wim v.d. Linden viel dit jaar de eer te beurt om de schutsboom te "vrijen". Hierna mocht Pastoor Schilder het 2-de schot lossen. Daarna mocht regerend koning Harrie Bullens nog 3 schoten lossen waarna vervolgens om toerbeurt werd geschoten samen met zijn medestrijders Jan van Ampting en Jan Hendriks. Vrijwel alle schoten waren raak maar de vogel gaf tot rond het 65-ste schot vrijwel geen krimp. Maar toen begon er toch langzaamaan wat beweging in te komen en begon de spanning onder de schutters behoorlijk toe te nemen. Toch duurde het nog tot het 93-ste schot voordat hij zich gewonnen gaf en naar beneden viel. En het was Harrie Bullens die dit schot loste, dus Harrie is daarmee dan ook weer voor 2 jaar Koning van het gilde Sint Sebastiaan. En dat betekent dan tevens dat er voor 2020 een spannende wedstrijd in het verschiet ligt want dan mag Harrie gaan proberen om zich tot keizer te schieten.