Nieuws (historie) - 2014

Ruud Verhoeven nieuwe koning van Gilde Sint Sebastiaan Hoogeloon (2014 - 2016)

Op Maandag 30 Juni 2014 (Kermis-maandag) was het gilde Sint Sebastiaan weer aan de beurt om het koningschieten te organiseren. Met 4 gegadigden voor deze titel was er weer volop spanning. Regerend Koning Jan van Ampting mocht zijn titel verdedigen. Zijn concurrenten waren Harrie Bullens Jan Hendriks en Ruud Verhoeven. Na loting werd er in deze volgorde geschoten. De vogel bleek van een uiterst taaie houtsoort te zijn gemaakt. Want bij het 80ste schot dacht iedere kandidaat dat hij bij het volgende schot beslist zou vallen. Maar het duurde echter toch nog tot het 92ste schot alvorens de vogel zich gewonnen gaf. De gelukkige winnaar en daarmee Koning van gilde Sint Sebastiaan voor de komende 2 jaren bleek Ruud Verhoeven te zijn.

Henri Jansen winnaar van het Jan Janssen wisselschild

Op Zaterdag 28 Juni 2014 werd door het gilde Sint Sebastiaan de laatste wedstrijd verschoten van de onderlinge competitie om het Jan Janssen wisselschild. Tijdens deze competitie worden er in totaal 5 wedstrijden van telkens 15 schoten gehouden. Voor aanvang van deze laatste wedstrijd waren er in theorie nog 5 schutters die aanspraak zouden kunnen maken op deze felbegeerde titel. Het bleef dan ook spannend tot en met de laatste schutter die op deze middag nog moest schieten, wie nu de uiteindelijke winnaar zou worden. Maar Henri Jansen hield stand en hield de voorsprong van 1 punt die hij voorafgaand aan de laatste wedstrijd al had, vast. Hij werd dus nipt de winnaar van het Jan Janssen wisselschild met een totaal van 72 punten. Op een gedeelde 2-de plaats eindigden Harrie Bullens en Leo Verhoeven met 71 punten.

Koy Verhoeven nieuwe kermisprinses van Gilde Sint Sebastiaan

Ook werd op deze kermis-zaterdag door het gilde Sint Sebastiaan weer de onderlinge schietwedstrijd voor de gildezusters gehouden om de titel van kermisprinses. Het werd een lange en hevige strijd om de taaie vogel naar beneden te halen. Maar uiteindelijk, na het 92-ste schot, was het Koy Verhoeven die het laatste stuk van de vogel naar beneden haalde. Zij mag dan ook de komende 2 jaar vol trots deze titel dragen en het daarbij behorende wisselschild.