Nieuws (historie) - 2015

Geweerschutters van Gilde Sint Sebastiaan volop in de prijzen tijdens gildefeest in Casteren

Bij de schietwedstrijden tijdens het gildefeest in Casteren behaalden de geweerschutters van het gilde Sint Sebastiaan maar liefst 4 prijzen. De Kampioensprijs werd behaald door Henri Jansen. Het viertal bestaande uit Harrie Bullens, Leo Verhoeven, Ruud Verhoeven en Henri Jansen behaalde zowel de Korpsprijs alsmede een 1-ste prijs viertallen. En Harrie Bullens behaalde een 2-de prijs Personeel. Een prachtige prestatie van deze geweerschutters.

Henri Jansen opnieuw winnaar van het Jan Janssen wisselschild

Op kermis-zaterdag werd door het gilde Sint Sebastiaan de laatste wedstrijd verschoten van de onderlinge competitie om het Jan Janssen wisselschild. Tijdens deze competitie worden er in totaal 5 wedstrijden van telkens 15 schoten gehouden, waaraan zowel kruisboogschutters als geweerschutters deelnemen. Bij aanvang van deze laatste wedstrijd waren er in theorie nog 4 schutters die aanspraak zouden kunnen maken op de titel. Maar Henri maakte uiteindelijk een resoluut einde aan alle theoretische kansen van zijn tegenstanders door in deze laatste wedstrijd nog maar eens de volle 15 punten naar zich toe te trekken. Daarmee behaalde hij een totaalscore van 72 punten uit een maximaal te behalen aantal van 75 punten. Een absolute topprestatie. En dus mocht hij voor het 2-de jaar op rij het zilveren Jan Janssen wisselschild ontvangen uit handen van de hoofdman.

Ben van der Heijden winnaar van het Mister v.d. Borne wisselschild

Ook op kermis-zaterdag werd door het gilde Sint Sebastiaan weer de schietwedstrijd gehouden om het open Hoogeloons kampioenschap vogelschieten. De winnaar hiervan weet zich voor 2 jaar verzekerd van het Mister v.d. Borne wisselschild en krijgt zelf nog een mooie zilveren replica van dit wisselschild. Dit jaar hadden we maar liefst 19 schutters die meestreden om deze titel. Er zit dus duidelijk groei in het aantal deelnemers en het gilde was er dan ook zeer vereerd mee dat een aantal niet-gildebroeders zich ook meldden voor deelname aan deze wedstrijd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. De vogel bleek van prima kwaliteit te zijn want gedurende de eerste 50 - 60 schoten gaf hij nauwelijks een krimp, hoewel vrijwel elk schot een voltreffer was. Pas vanaf het 60-ste schot kwam er enigzins beweging in en begonnen er de nodige houtsplinters naar beneden te komen. Maar het duurde uiteindelijk toch tot het 99-ste schot alvorens de vogel naar beneden kwam. En het was Ben van der Heijden die dat 99-ste schot op de vogel loste. Daarmee was hij de terechte winnaar van het prachtige Mister van den Borne wisselschild dat hij door de hoofdman kreeg uitgereikt.