Nieuws (historie) - 2017

Geweerschutters gilde Sint Sebastiaan Hoogeloon behalen weer diverse prijzen in de jaarlijkse competitie van de Kempenschutters

Op Zondag 30 April zijn de afkampwedstrijden van het seizoen 2016 - 2017 van deze jaarlijkse competitie gehouden bij het gilde Sint Jan Baptist in Duizel. Onze schutters zijn daarbij weer zeer goed voor de dag gekomen, met als resultaat:

Henri Jansen:1-ste prijs Klasse A opgelegd.
Ruud Verhoeven:4-de prijs Klasse A vrije hand.
Viertallen:1-ste prijs opgelegd. Viertal bestaande uit: Henri Jansen, Leo Verhoeven, Harrie Bullens en Ruud Verhoeven

Hoofdman Jan van Rooij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Onze Hoofdman Jan van Rooij is op 26 april 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Peter Maas.

Jan van Rooij kreeg de onderscheiding o.a. omdat hij zich al 34 jaar vrijwillig heeft ingezet bij het Gilde Sint Sebastiaan. Vanaf 1983 is hij daar bestuurslid, gedurende 20 jaar was hij vaandrig en vanaf 2003 is hij hoofdman van het Gilde. Hij verzorgt daarnaast het archief van het gilde. Ook was hij jaren actief in een commissie binnen de gildenkring 'Kwartier van Oirschot', was hij inzetbaar als jurylid voor het wedstrijd vendelen tijdens gildedagen en zorgde hij voor de opleiding van de jeugdvendeliers. Bovendien was Jan meer dan 25 jaar bestuurslid van de Stichting Loonse Evenementen, dat jaarlijks een voorjaarsmarkt organiseerde om o.a. het gilde financieel te steunen.

Naast bovenstaande activiteiten zet Jan zich nog op andere manieren in. Zo is hij ruim 20 jaar vrijwillig belastingadviseur voor de plaatselijke afdeling van de KBO en is hij sinds 1999 lid van het Cliƫntenplatform Sociale Zaken, het huidige Platform Ondersteuning Participatie (POP Bladel). In die rol geeft Jan gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeenteraad en controleert hij het college waar het gaat om voorstellen in het kader van de WMO en de Participatiewet. Jan is kaderlid van de FNV. In 2001 was hij een van de initiatiefnemers van het Spreekuur Sociale Zekerheid van de FNV voor burgers die vragen en/of problemen hadden met (de uitvoering van) de sociale zekerheid en de uitvoeringsinstellingen daarvoor.

Ook voor de schaaksport heeft Jan al ruim 45 jaar vrijwilligerswerk gedaan. Hij begon in 1971 als voorzitter van de schaakvereniging Bladel, zette zich vanaf 1982 in als schaakinstructeur voor de jeugd en was jeugdleider van de Schaakvereniging Bladel en van de Schaakbond. Hij organiseerde diverse schaakactiviteiten zoals de jaarlijkse schaakstand tijdens de zomerfeesten, het openlucht schaken en Benelux Jeugdschaaktoernooien.

Tot slot is Jan van Rooij sinds 2006 bestuurslid en coƶrdinator van de beheercommissie van Stichting Steunpunt den Bogerd in Hoogeloon; een waardevolle organisatie voor veel mensen in Hoogeloon.